AccelerateRx

Egyedülálló kognitív fejlesztés már 4,5 éves kortól

Már Képességfejlesztő Központunkban is elérhető az a kognitív fejlesztőprogram, amely 4,5 éves kortól segíti a gyermekeket, hogy sikeresen kialakuljon minden alapképesség az iskolakezdésre.
A különböző alapképességek szintje nagyban meghatározza, hogy az iskolakezdés mennyire lesz örömteli, kudarcmentes, mindez hosszútávon kihat az iskolához, tanuláshoz való hozzáállásra is.
Az AccelerateRx a BrainRx program kisebb gyermekeknek kidolgozott változata, segít abban, hogy örömteli és izgalmas legyen a tanulás már az első pillanattól kezdve.

Az AccelerateRx kutatásokkal igazolt komplex fejlesztő program.

Minden gyermek valós – születésétől számított – életkora mellett meghatározható a mentális életkora. Ez azt mutatja meg, hogy a mentális fejlődése, intelligenciája és egyéb kulcs kognitív képességei alapján milyen életkornak felelnek meg a gyermek képességei. A valós és a mentális életkor között távolság alakulhat ki, a gyermek alapképességeinek fejlődése elmaradhat kortársai fejlődéséhez képest. A későbbiekben az ilyen „lemaradásból” tanulási nehézségek, tanulási zavarok lehetnek.

KIKNEK?

Az iskola előkészítő óvodásoknak és első osztályosoknak egyaránt ajánlott. Enyhe lemaradás, vagy komolyabb tanulási nehézségek, tanulási zavarok esetén is tudunk segíteni.
Azoknak a 4,5-6 éves gyermekeknek is szól, akik:
vagy valamilyen kognitív lemaradással küzdenek, azaz mentális életkoruk alacsonyabb, mint a valós kronológiai életkoruk (akar klinikai állapotú, akar csak kissé megkésett fejlődésű gyermekek) (pl. genetikai szindrómák, mint Down szindróma; autizmus ASD, nyelvi zavarok, megkésett pszichomotoros vagy megkésett beszéd fejlődésű gyermekek számára)
vagy 6 évesnél fiatalabb gyerekek számára iskolai felkészülés céljából, vagy a még az iskolaelőkészítés előtt álló gyermekeknek.
A program hatékonyan fejleszti a
gondolkodási,
nyelvi,
matematikai készségeket,
végrehajtó funkciókat (munkamemória, kognitív rugalmasság, gátlófunkciók, önszabályozás)
szenzomotoros integrációt
A szülők gyakran abban bíznak, hogy a figyelem területén észlelt problémákat, a barátkozásnál észlelt kudarcokat, a nehézkesebb számlálási képességet, a nem megfelelő ceruzafogást, a hallott szöveg nehézkes megértését vagy az instrukciók, kérések nehézkes kivitelezését a gyermek majd „kinövi”. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb esetben ez nem így történik!
Az iskolaéretlenség tünetei (amit otthon vagy az oviban látunk) csak tünetek: ezeknek valós oka van! Ezeket az okokat alapos méréssel fel kell tárni!
Az AccelerateRx program indítását minden esetben egy komplex iskolaérettségi vizsgálat előzi meg. Ez az iskolaérettségi teszt minden alapképességet felmér, komplex képet ad a gyermek mentális állapotáról. Az általunk alkalmazott iskolaérettségi teszt a Gibson teszt kicsikre kifejlesztett változata, amelyet „Kezdeti szükséglet alapú mérésnek” nevezünk, angol rövidítése: INA (Initial Needs Assessment).

Hívjon minket!

Az AccelerateRx segítségével maradandóan véget vethet óvodás korú, vagy már elsős-másodikos gyermeke tanulási nehézségeinek és beilleszkedési nehézségeinek!
AZ EREDMÉNYEK:
látványosak (a tudomány mai állása szerint a lehető legnagyobbak – 5 hónap alatt akár 3-5 mentális évnyi emelkedés is történik)
maradandóak (az eredmények tartósan megmaradnak)
érzelmi és szociális területen is jelentkeznek (a gyermekek minden esetben magabiztosabbá és barátkozóbbá válnak)
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram