Hatékony megoldás figyelemzavar és hiperaktivitás esetén

A figyelemzavar (ADD- Attention Deficit Disorder) és a figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD – Attention Deficit and Hiperactivity Disorder) napjainkban egyre több gyermeket és felnőttet érintő probléma.

Jelenleg leghatékonyabb figyelemzavar vizsgálat az amerikai fejlesztésű Gibson teszt.

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

Egy olyan gyűjtődiagnózisról van szó, amely főképp a figyelemzavar tüneteit foglalja magába. Jelenleg elsősorban a viselkedéskontroll zavarának tekintik, kialakulását pedig nehezen meghatározható okokra vezetik vissza (feltételezett okait ez idáig nem sikerült bizonyítani).

A FIGYELEMZAVAR TÜNETEI

Két megjelenési formája van: az egyiknél a figyelemzavar a hangsúlyos, ami főként tanulási nehézségek formájában jelenik meg, a másiknál a hiperaktivitás dominál, viselkedési problémával.

Az ADHD jellegzetességei a figyelemzavaros típus esetén: koncentrációs nehézségek, feladataikban kevéssé kitartók, szétszórtak, feledékenyek.

Hiperaktív-impulzív típus: dühkitörések, túlmozgás, hangoskodás jellemző.

Mindkét típusra jellemző:
hullámzó teljesítmény
alacsony önértékelés
gyenge munkamemória
motiválatlanság
szocializációs zavarok
ügyetlenség
dacos viselkedés
alvási zavarok
A figyelemzavarral (ADD) küzdő gyerekek nem vagy nagyon nehezen tudnak koncentrálni. érzékenyek, sérülékenyek és nagyon nagy erőfeszítésre van szükségük ahhoz, hogy tartani tudják a többiekkel a lépést. A probléma neurológiai és/vagy pszichológiai eredetű.

Gyermeke figyelemzavar (ADD) vagy figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) diagnózist kapott és megoldást keres?

A klinikai ADHD teszt nem válaszolta meg, miért állnak fenn a tapasztalt problémák?

Tanulási nehézségekkel, figyelemzavarral küzd gyermeke, de nem biztos benne, hogy ADHD-val áll szemben? Felnőttként szeretné tudni, van-e figyelemzavara és ADHD tesztet szeretne?

Jelenleg leghatékonyabb figyelemzavar vizsgálat az amerikai fejlesztésű Gibson teszt.

Jelentkezzen komplex vizsgálatra!

FELNŐTTKORI FIGYELEMZAVAR TÜNETEI:

alulteljesítés érzése, szubjektíve nem sikerül elérni a célokat
nehezen szervezi meg az életét
krónikus halogatás jellemzi, vagy nehéz elkezdenie valamit
sok feladatot futtat párhuzamosan, de a befejezéssel gondjai vannak
hajlamos azonnal kimondani, ami eszébe jut, de nem veszi figyelembe, hogy megfelelő – időben vagy alkalmas helyen hangzik-e el a megjegyzés
gyakran keres megának erőteljes ingereket
nem bírja az unatkozást
könnyen elkalandozik a figyelme, nehezen összpontosít, hajlamos egy oldal olvasása vagy beszélgetés közben elkalandozni, ami időnként kiegészült a rendkívüli összpontosítási képességgel
gyakran kreatív, ösztönös, intelligens
türelmetlen, nehezen tűri a frusztrációt
impulzív szóban vagy tettben, hirtelen ötletektől vezérelve költi a pénzt, váratlanul változtat a tervein, elhamarkodottan új tervet léptet életbe, forrófejű
hajlamos szükségtelenül és végeláthatatlanul aggodalmaskodni
bizonytalanságérzés
hangulati ingadozások, hangulatváltások
testi vagy mentális nyugtatás
hajlamos függő viselkedésmódra
krónikus gondjai vannak az önbecsüléssel

MI A FIGYELEMZAVAR OKA?

Az ADHD egy komplex neurológiai rendellenesség, így a kialakulásához vezető okok is összetettek: részben genetikai, részben környezeti tényezők, valamint ezeknek a kölcsönhatása.

Szervi probléma az alapja: bizonyos agyi idegpályák nem fejlődnek ki, ennek következtében egyes hálózatok alul működnek.

A jelenleg rendelkezésre álló becslések azt mutatják, hogy az ADHD kockázatának túlnyomó része genetikai, körülbelül 70-80%, míg a környezeti hatás mindössze 20-30%-ban felelős a tünetekért.

Úgy érzi Önt, vagy gyermekét is érinti ez a probléma?

Keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén!

MI A MEGOLDÁS?

Programunk megpróbálja kezelni az ADHD kiváltó okát – a gyengébb memóriát, a feldolgozási sebességet és a figyelemkészséget -, valamint más agyi készségeket, amelyekre szükségünk van a fókuszáláshoz, a tanuláshoz és a feladatok elvégzéséhez.

A személyre szabott BrainRX programmal a figyelem fejlesztése mellett az agy egyéb kognitív képességeinek fejlesztése is történik, ezáltal látványosabb, maradandóbb változást érhetünk el ügyfeleinknél. A mérést a szokványos ADHD teszteknél rövidebb idő alatt elvégezhető, komplex képességfelmérő eljárással, Gibson-teszttel végezzük. Ezt követően kezdődhet el az ADHD kezelése, a vizsgálat alapján, személyre szabott BrainRx agytréning programmal.

Szigorú klinikai kutatások alá vetett vizsgálataink (több, mint 6000 ADHD-val élő gyermek vett részt a vizsgálatokban, továbbá számos sikertörténet támasztja alá a módszer működését) azt mutatják, a mentális tréning során javul a fókuszálási képesség még „zajban”, zavaró tényezők jelenlétében is, és szignifikánsan javul az önszabályozás, a társas kapcsolatok, a munkamemória és az önértékelés! A koncentrációs zavar és a figyelemzavar kezelése hosszú távú eredményekkel kecsegtet. Klienseink 50 százaléka gyógyszer mentesen tud tovább élni, maradandó javulást átélve.

Jelentkezzen komplex vizsgálatunkra!

Jelentkezés Gibson – tesztre

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram