Gibson - teszt

A Gibson-teszt segítségével mérjük fel a zavar valódi okát és illesztjük személyre szabott formában az egyéni igényekhez az agytréning programot. Ily módon a probléma gyökerei megszüntethetőek.
A kognitív képességeket mérő teszt tudományosan, kutatásokkal alátámasztva méri az alábbi kulcskészségeket:
Rövid és hosszú távú memória
Feldolgozási sebesség
Auditív feldolgozás
Vizuális feldolgozás
Logikai gondolkodás
Beszédészlelési képesség
Figyelemkoncentráció
A kognitív teszt eredménye megmutatja, hogy mely képességek erősek és melyek gyengébbek. Emellett a Gibson-teszt IQ tesztként is funkcionál. Hihetetlenül érzékeny és a mérési idő mindössze egy órát vesz igénybe! A tesztelést követően egy részletes szakvéleményt készítünk, amelyben látható a kognitív képesség állapota percentilisben illetve sztenderd pontokban is.
A Gibson-teszt előnyei a hagyományos tesztekkel összehasonlítva:
A mérési idő mindössze 50 perc (nem hosszú órákat, mint ahogyan az a hagyományos teszteléseknél jellemző.
A diagnosztika pontos a magas validitás és reliabilitás miatt — “félremérés” elképzelhetetlen.
Prémium minőségű diagnosztika: egy részletes oldalas, megoldás-központú szakvéleményt adunk egy másfél órás konzultáció keretében.
Kiváló ár-érték arány (a teszt ára jelenleg 50.000 Ft plusz Áfa), míg a legtöbb magán-diagnosztika ára ma meghaladja a 100.000 Ft-ot is.
Szükséglet-alapú diagnosztika: azaz megoldás és terápia központú, és nem pusztán diagnózist közöl.
Képes az intellektus, azaz az IQ mérésére is!

A Gibson – teszt története

A kognitív tesztet eredetileg Dr. Ken Gibson gyermekszemész dolgozta ki 1999-ben. Dr. Gibson kisfiúként csak nagyon gyengén tudott olvasni, ez a nehézség végigkísérte egész gyermekkorát. Abban az időben nem sokat tudtak a tanulási vagy olvasási zavarokról, úgyhogy problémájával teljesen egyedül maradt. Felnőttként eltökélte, hogy megtalálja a megoldást, amellyel másoknak is segíthet. A Gibson-teszt azóta számos frissítésen ment keresztül a Gibson Research Institute-ban. Gibson úr egész életét annak szentelte, hogy segítsen a gyermekeknek és felnőtteknek, hogy könnyebben tanuljanak, gyorsabban gondolkodjanak és jobban teljesíthessenek.

A Gibson-teszt megfelel a legmagasabb tudományos normáknak. 1999 óta több mint 10.000 alkalommal alkalmazták szakemberek, köztük pszichológusok, oktatók, neurológusok, audiológusok, logopédusok valamint agytréning-specialisták. A tanulás és kogníció területén kétszer hitelesítették, és megállapították, hogy erős pszichometriai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek, sőt meghaladják a sztenderd oktatási tesztek követelményeit.
A Gibson-teszt az egyetlen kognitív teszt, amely hét kulcsképességet is mér.

A 30 éves klinikai vizsgálatok eredményei alapján megalkotott BrainRx agytréning valódi változást hoz a diákok és a felnőttek életében.


Ne habozzon, derítse ki, mi okozza gyermeke tanulási nehézségeit!

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén!
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram